MIGRAINE


Steeds vaker komt migraine voor en vaak krijgt men een pilletje voorgeschreven door de arts.  Dit helpt echter alleen om de klachten te behandelen, maar je pakt er niet de oorzaak mee aan.
Migraine is vaak een complex gegeven van verschillende oorzaken.  Het is dan ook belangrijk dat al deze oorzaken aangepakt worden en osteopathie is net goed in die holistische benadering.
De mogelijke oorzaken van migraine zijn zeer verschillend, enkele mogelijke zijn:

Blokkade in de nek

Een blokkade in de nek maakt dat er een verhoogde spierspanning komt in de overgang van de nek naar de schedel toe.  Dit maakt dat er een probleem komt in de doorbloeding van de schedel, het propere bloed raakt nog relatief vlot in de schedel maar het vuile bloed wordt belemmerd in zijn terugvloei.  Dit maakt dat er een verhoogde druk komt in de schedel wat kan leiden tot migraine.
Het zorgt tevens voor een spanning op fasciaal gebied die ook voor een verhoogde spanning zorgt in de schedel en de daarmee samengaande migraine.

Bekkenproblematiek

Wanneer het sacrum (zitbeen) te ver naar voor gekanteld staat dan kan dit voor een enorme trekkracht zorgen op het ruggemerg.  Dit zorgt dan op zijn beurt voor een tractie in de schedel die de doorbloeding gaat verstoren en zo weer voor migraine kan zorgen.
Het kan voorkomen dat een dame na een bevalling plots last van migraine begint te krijgen, dit komt dan vaak door het bekken.  Door de enorme krachten die op het bekken komen tijdens de bevalling, kan het sacrum naar voor te verschuiven met alle gevolgen van dien.

Hormonale problematiek

Vele dames hebben last van migraine tijdens het menstruatie.  De baarmoeder heeft zowel direct als via neurologische weg contact met het kleine bekken en zal dus op deze manier ook zijn invloed hebben op de migraine. 

Leverproblematiek

De lever staat in voor het zuiveren van het bloed, de afvalstoffen worden in de lever verwerkt.  Als deze teveel moet werken, dan raakt die als het ware achter op zijn werk en zal er afvalstoffen achterblijven in het bloed.  Dit kan neerslaan in de hersenen en zo voor migraine gaan zorgen.  Ook via neurologische weg heeft de lever invloed op migraine, daar de lever bezenuwd wordt door het OAA (de overgang tussen de nek en de schedel).  Een probleem van de lever heeft tevens een probleem op dat niveau (zie blokkade in de nek).

Voeding

Heel vaak is er een trigger die zorgt dat de migraine opkomt.  Heel vaak is dat ook voeding.  Samen kunnen we opzoek gaan naar een voedingsbestanddeel die een trigger zou kunnen zijn.  Er wordt gewerkt met een voedingsdagboek, eventueel met kinesiologische testen of indien nodig wordt u doorverwezen voor verder onderzoek.

Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van migraine.  Tijdens de eerste behandeling gaan we op zoek naar waar bij u juist het probleem ligt.  De balans in het lichaam dient hersteld te worden zodoende dat het lichaam zichzelf kan genezen.

AFSPRAAK MAKEN?

BEL 050/67 03 65 of 0485/37 85 02


Stuur een e-mail

Adresgegevens praktijk

Evert van 't Padstraat 25 - 8310 Assebroek
Bekijk ligging in Google Maps

 

STUUR EEN BERICHT